Θεραπευτική Άσκηση - Κινησιοθεραπεία

Η Θεραπευτική Άσκηση αποτελεί την πεμπτουσία της πρόληψης, αποκατάστασης και διατήρησης της καλής υγείας μετά από ένα πρόβλημα. Σε αυτό συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία επιστημονικών ερευνών από όλους τους κλάδους των επαγγελμάτων Υγείας.  H Θεραπευτική Άσκηση ή Κινησιοθεραπεία είναι μια εξειδικευμένη τεχνική αποκατάστασης που περιλαμβάνει παραμέτρους και στάδια, για αυτό τον λόγο πρέπει να εφαρμόζεται από πτυχιούχους Φυσικοθεραπευτές με τις ανάλογες γνώσεις Παθολογίας, Φυσιολογίας, Εφαρμογής της Άσκησης κτλ.

Στην εποχή μας οι απαιτήσεις της καθημερινότητας ωθούν συνεχώς σε ένα καθιστικό τρόπο ζωής ή σε είδη άσκησης που γίνονται χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία, χρόνο, τεχνική κτλ. Αυτοί οι παράγοντες έχουν ενοχοποιηθεί για την αύξηση πολλών από τα γνωστά μυοσκελετικά προβλήματα (οσφυαλγία, αυχενικό, τενοντίτιδες, οστεοαρθρίτιδα, τραυματισμοί συνδέσμων, τενόντων κτλ) που πιθανόν να οδηγηθούν ακόμη και στον χρονιό πόνο. Επίσης, κατά την μετεγχειρητική αποκατάσταση ορθοπαιδικών, καρδιολογικών και άλλων προβληματων η παρουσία του Φυσικοθεραπευτή και η εφαρμογή της Θεραπευτικής Άσκησης θεωρείται επιτακτική.

Πλεόν η μοντέρνα Φυσικοθεραπεία χρησιμοποιεί μια ποικιλία μέσων και συστημάτων για την εφαρμογή τους και αυτά υιοθετούνται και στα προγράμματα μας: Θεραπευτική Άσκηση με την υποβοήθηση του Φυσικοθεραπευτή, Αλτήρες, Λάστιχα, TRX, Ασκήσεις Pillates, Yoga, Αέροβια άσκηση (ποδήλατο, διάδρομος), Ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας (Σανίδα ισορροπίας, τραμπολίνο κτλ), Mirror Therapy κ.α.

Θεραπευτική Άσκηση - Κινησιοθεραπεία
Εικόνες