Σχετικά με εμάς

Το Φυσικοθεραπευτήριο Κηφισιά (Physio- Kifisia) αποτελεί ένα σύγχρονο κέντρο αποκατάστασης οξέων και χρόνιων μυοσκελετικών προβλημάτων (αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία, σπονδυλαρθρίτιδα, δισκοπάθεια, τενοντίτιδα, αρθρίτιδα, αθλητικοί τραυματισμοί, ρευματοπάθειες κτλ) χρησιμοποιώντας σύχρονες μεθόδους φυσικοθεραπείας όπως: Manual Therapy (Χειροθεραπεία) , Κινησιοθεραπεία, Mc Kenzie, Mulligan, θεραπευτική Γυμναστική (Pilates) , Kinesio-taping, Βελονισμός, Αθλητική Μάλλαξη (sport massage) καθώς και η εφαρμογή σύγχρονου εξοπλισμού Ηλεκτροθεραπείας, Laser, Υπερήχων, Biofeedback κτλ.

Η λεπτομερής και αξιόπιστη αξιολόγηση των ασθενών και η εξατομικευμένη θεραπευτική τους προσέγγιση προσφέρει το κλειδί για την θεραπεία παθήσεων, κακώσεων και μετεγχειρητικών προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης και των περιφερικών αρθρώσεων. Η εφαρμογή μεθόδων που έχουν αναδειχθεί επιστημονικά ως τεκμηριωμένες τεχνικές αποτελεί το πιο σημαντικό συστατικό της αντιμετώπισης των ασθενών. Βασικό κομμάτι της θεραπευτικής στρατηγικής αποτελεί η αναλυτική επεξήγηση του κάθε προβλήματος που μαζί με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ατόμου και του περιβάλλοντος του θα οδηγήσουν τον θεραπευτή και τον ασθενή απο κοινού να συναποφασίσουν και εφαρμόσουν το πλάνο αποκατάστασης. Κύριος γνώμονας η όσο το δυνατόν ταχύτερη, ασφαλέστερη και ενεργητική αποκατάσταση του προβλήματος.

Επίσης, εφαρμόζουμε μια από τις πιο διαδεδομένες και αξιόπιστες εφαρμογές αξιολόγησης και θεραπείας Εμβιομηχανικής Κάτω Άκρου, όπου υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής ορθωτικών βοηθημάτων έσω υποδήματος (πέλματα). Οι μετρήσεις και οι κατασκευή των ορθοτικών μπορεί να αφορούν μια σειρά πιθανών δυσλειτουργιών όπως: πρόωρη οστεοαρθρίτιδα ισχίου/γόνατος, χονδρομαλάκυνση επιγονατίδας, σύνδρομο τριβής λαγονοκνημιαίας ταινίας, χρόνια εκφύλιση μηνίσκου, κάταγμα κόπωσης μεταταρσίων- κνήμης- πτέρνας, βλαισός μεγάλος δάκτυλος-κότσι, τενοντίτιδα επιγονατιδικού συνδέσμου–Αχιλλείου–οπίσθιου κνημιαίου μυός, πελματιαία απονευρωσίτιδα, άκανθα πτέρνας, μεταταρσαλγία, νευρύνωμα του Μόρτον, γαμψοδακτυλία/σφυροδακτυλία, πλατυποδία - κοιλοποδία – βλαισοπλατυποδία, ανισοσκελία, λειτουργική σκολίωση κτλ

Τέλος, το δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών μας μπορεί να σας βοηθήσει στην αποκατάσταση νευρολογικών (parkinson, ημιπληγία, σκλήρυνση κατα πλάκας κτλ.) και αναπνευστικών παθήσεων που χρήζουν φυσικοθεραπείας.